vrijdag 13 maart 2020

Hallo,

We vierden de verjaardag van Mira!
Gelukkige verjaardag, meid!


Deze week in de klas van de madeliefjes:
- We leerden over de geschiedenis van sport en spel. We hadden het tijdens de lessen project dus vooral over onze vrijetijdsbeleving. De herkomst van de Olympische Spelen, de soorten sporten, sporten voor andersvaliden… dit kwam allemaal aan bod!
Ook de kunstwereld kwam even om het hoekje piepen. We herkenden heel wat sporten en spelletjes in het schilderij van Breugel. Sommige spelletjes en speelgoed zoals de tol kennen we nog steeds maar dan in een moderner jasje… Bij deze kenden de beyblades weer hun comeback in onze klas. Leuk! 😊
We waren ook erg onder de indruk van hoe arme kinderen hun eigen speelgoed maken. Hoe dit ook seizoensgebonden is… Dit valt toch wel buiten onze leefwereld. Hoewel we toch ook heel vaak spelen met natuurlijk speelgoed zoals kampen maken met takken in het bos, insectenhotelletjes maken, een golfcircuit aanleggen met natuurmateriaal… Dus we merken dat speelgoed helemaal niet zoveel moet kosten! We kunnen zoveel zelf! We draaien gewoon onze fantasieknop aan!

- We oefenden de leerstof in op een leuke manier.

- We beeldden ook verschillende sporten uit. We mochten hierbij niks zeggen en ook geen 2 keer dezelfde sport kiezen. Dit was soms wel een beetje grappig… 😊
We lazen tijdens de voorleeskring ook voor uit het boek: Hoe maak je tijd? geschreven Evelien De Vlieger. Deze auteur zagen we vorige week donderdag al tijdens ons bezoek in de Samenkomst.

Ons project rond sport hebben we deze week afgerond dus een brainstorm voor het nieuwe project stond op het programma. We kozen voor 'Hoe kunnen we stripverhalen maken?'.

Op vrijdag kwamen we in pyjama op school. We deden dit in functie van de actie rond ‘bednet’. Zo steken ook wij de zieke kinderen een hart onder de riem.

We sloten de week sportief af met een grote estafette! Wat was dat spannend. Dit was samenwerken geblazen. Jullie hebben dit sportief aangepakt en je groep goed aangemoedigd! Mooi om te zien!

Scoodle play is weer aangevuld.
Voor iedereen staan er extra taakjes klaar.
Indien je je inloggegevens niet meer weet...
Neem dan contact op met Dominique of Rolande.

We hebben geen foto's genomen deze week...Op de blog van vorige week staan er heeeeel veeeeel ;-).

Liefs van de madeliefjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.