zondag 11 oktober 2020

oktober - week 6

 Dag lezers van onze blog! 👋


De tweede week van oktober is alweer voorbij en de madeliefjes hadden opnieuw een heleboel op de planning staan. Laten we beginnen bij het begin...


* Ons project rond spel en speelgoed ging zijn laatste dagen in. Maandagmiddag was het dan ook tijd voor ons eindproduct: het organiseren van een spelkermis voor de zonnebloemen. We hadden verschillende spelen in de aanbieding, waaronder enkele zelfgemaakt, waarbij onze kids als foorkramers stonden: 

  • eendjes vissen - waarvoor dank aan de mama van Iona om het materiaal te voorzien (Flore, Enya & Iona)
  • reuze "Wie is het?" (Pepijn en Yuna)
  • Bollo Smitto (twee groepen: Jonah, Jente en Mathis / Lucy & Lailyta)
  • gatenkaas (Eduard, Zoé & Xander)
  • bowling (Keano, Seena & Khamza)
  • Koordlopen (Mira & Jemieka)
  • Mikado (Faith & Oraia)
  • Vier op een rij (Anaïs & Meagan)
  • Zeepkisten (Trees, Sky & Norah)
Iedereen deed zijn uiterste best! We hadden ook geluk, de weergoden stonden aan onze kant en gaven ons geen regen voor een volledige namiddag zon. Gelukkig! Nadat de zonnebloemen terug naar hun klas gingen, mocht het derde en vierde natuurlijk ook eens spelen met de spelen. Verder laten we de foto's voor zich spreken, Elke amuseerde zich kostelijk met haar nieuwe ondervinding van de panoramafoto. 😆📸


* Dinsdagvoormiddag gingen we al om 10 uur zwemmen. Daardoor was het lesje taal heel kort, het derde en vierde leerjaar oefenden via het verhaal van "Het lelijke eendje" hoe ze een onderwerp en werkwoord in een zin zoeken. Tijdens de les kwam Betty plots ons lokaal binnen met het leuke nieuws dat Rolande bevallen was! Een gezonde baby genaamd Nand is nu deel van hun gezinnetje! Wat een fijne verrassing, de kinderen waren door het dolle heen! 👶🍼Een grote proficiat aan de kersverse ouders van alle madeliefjes! 

In de namiddag rekenden de kinderen van het derde tot 1 000 en leerden ze in het project hoe ze aan de hand van een jaartaal, de eeuw berekenen. Niet gemakkelijk maar wel fascinerend! "Huh, leefden mensen in het jaar 32?"


* Woensdag was het de verjaardag van Jemieka! Proficiat! 10 jaar!🎈🎉 Ze mocht de hele dag als eerste naar buiten en binnenkomen in de klas. Wat waren enkelen gefrustreerd! 😉


Verder werd de woensdag gevuld met een brainstorm over ons nieuw project. Er waren een heleboel leuke ideeën, de kinderen hadden er duidelijk over gedacht. Er kwamen twee mogelijkheden uit de bus: "hoe maken we onze eigen klasfilm" en een project rond "Roblox", een hype onder de madeliefjes. Eerlijk toegegeven, we kenden het laatste niet, maar daarvoor dient een project, niet? Om allemaal bij te leren! 😊De kinderen kregen de opdracht om alleen of in groepen na te denken over welk project van de twee ze zouden willen doen en wat ze errond willen kennen, kunnen en een mogelijk eindproduct.


* Donderdag begon voor het vierde met een groepswerk rond rekenvraagstukken en het derde ging verder met de getallen tot 1 000 te leren kennen. Verder leerde het vierde ook verwijswoorden kennen en waarom deze nodig zijn in een tekst. We maakten oefeningen terwijl het derde Franse les kreeg. 

Tijdens project werd de les rond de eeuwen afgewerkt, deze keer bespraken we het begin- en eindjaar van een eeuw. De wereldoorlogen kwamen kort ter sprake, maar de kinderen waren enorm geïnteresseerd en bleven erover vragen stellen. Op die manier vulden we de rest van ons lesuur, luisterend naar The Last Post en pratend over klaprozen. Het laatste lesuur volgde godsdienst en zedenleer en zo zat ook onze donderdag er alweer op.


* Vrijdag kwam aanzetten, de laatste dag van onze zesde week samen. We begonnen met het bespreken van de actualiteit en zochten het verschil tussen een zeekoe en een zeeolifant op. Daarna oefende de meerderheid van de klas op het tekenen van een scherpe, rechte en stompe hoek met de geodriehoek terwijl er elk om de beurt ook een aantal kinderen noten gingen wegen bij Elke. Deze werden dan op het einde van de dag meegegeven naar huis. Hieronder alvast een link om lekkere desserts met de noten te maken, kan misschien nog van pas komen! 🌰🍪

Recepten met noten

Daarnaast werd de agenda ingevuld en gewerkt aan het cadeau voor Nand. We houden het wel nog even geheim... Spannend!


Maandag is er geen school voor de kinderen, wel voor de begeleiders want het is pedagogische studiedag. 

Volgende week komen er elke dag kinderen naar voor om hun spreekbeurt voor te dragen, vergeet dit niet! 

Tot dinsdag!


📸

Foto's week 6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.